Kip met groenten in witbier



Ingrediënten:

200 gr winterwortel in stukjes
400 gr prei in ringen
250 gr sperziebonen
2 lente ui
5 bolletjes gember
500 gr kipfilet in blokjes
peper en zout
1 tl gemberpoeder
25 gr boter
1 flesje witbier
150 ml kippenbouillon
2 el gembersiroop
1 el ma�zena
Bereidingswijze:

Bestrooi de kipfilet met peper, zout en gemberpoeder.
Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak de kip lichtbruin.
Voeg de wortel, de prei, de gember, het bier, de kippenbouillon
en de gembersiroop toe. Stoof met de deksel op de pan ca 45 minuten.
Voeg de sperziebonen de laatste 15 minuten toe. Roer de ma�zena
met 2 el water glad en voeg dit al roerende aan de stoofpot toe.
Breng op smaak met peper en zout, strooi de bosui erover.
Lekker met aardappels in de schil.





Home